Maak nu uw afspraak!

U wenst een afspraak te maken voor om . Gelieve de volgende gegevens in te vullen:

Uw aanvraag werd ingediend - bedankt!

Welkom bij Dierenartspraktijk Klein Veerle

Dierenartspraktijk Klein Veerle is een praktijk voor gezelschapsdieren te Brecht. In de praktijk staan kwaliteitsvolle diergeneeskunde met aandacht voor preventie, liefdevolle zorgen en een aanpak op maat centraal.

bel ons: 0495 530 533

Archives

Vlooien en teken

7 jaren ago · · 0 comments · Honden, Katten

De vlooien zijn afgelopen winter amper weggeweest. En ook de eerste teken verschijnen alweer. Deze ochtend zag ik een kat met een tweetal teken en ook bij de honden zullen ze weldra verschijnen. De klanten die mij wat beter kennen, weten dat ik geen voorstander ben van aanhoudend het hele jaar door producten te gebruiken bij alle honden en katten. Toch willen we geen vlooienplaag in huis en al zeker niet een hond met een tekengebonden aandoening als Lyme. Om resistentie van de vlooien en teken te voorkomen, kunnen we best gericht nadenken welk product we hoe vaak gaan gebruiken bij uw dier. Koop daarom niet achteloos een verouderd of minderwaardig product in de winkel of zelfs bij de apotheker maar bel/mail mij en vraag om informatie.
De meest gebruikte producten bij de hond

unnamed
Bravecto is een pil die 3 maanden werkt tegen vlooien en teken. Er zitten 2 pillen in een doosje, waardoor je met één doosje ongeveer de hele zomer bescherming hebt tegen vlooien en teken. Een bijzonder handig product en het middel is vorig jaar zeer effectief gebleken.

AKTIE:
Op dit moment loopt er een actie waarbij je een mooie blikken doos of een onderlegger gratis krijgt bij aankoop van 2 Bravecto tabletten (zolang de voorraad strekt)

advantix
Advantix pipetten werken ook nog steeds erg goed tegen vlooien en teken. Typisch voor Advantix is dat het ook een afwerende werking heeft tegen zandvliegen. Voor honden die meereizen naar Zuiderse landen is dit dus een zeer goed middel om aan te brengen voor vertrek.

En verder…?

Er zijn nog meer producten beschikbaar met een gecombineerde werking tegen vlooien en/of wormen en/of teken. En ook voor jonge dieren kunnen anders producten geschikt zijn. Maar daar adviseren we u graag persoonlijk in.
Er zijn ook een aantal natuurlijke alternatieven, op basis van etherische oliën. Het zijn middelen die een afwerende werking op teken en vlooien hebben. De middelen kunnen aangebracht worden op de hond voor de wandeling, maar eventueel ook op de kleren van de eigenaar om teken af te weren. Er bestaan ook producten ter preventie van vlooien op de ligplek van de hond en voor de verzorging van de huid bij vlooienallergie.

De meest gebruikte producten bij de kat
Seresto is een halsband voor de kat die 7 tot 8 maanden werkt tegen vlooien en teken. De Seresto halsband is nu al een paar jaar op de markt en blijkt zeer goed te werken, zeker bij katten die veel buiten leven. Af en toe hoor ik van katten die de halsband verliezen, maar dat is toch eerder uitzonderlijk.

De Bravecto abletten die op de markt zijn voor honden kunnnen ook bij katten gebruikt worden, ze zijn er echter niet voor geregistreerd. Het zijn bovendien vrij grote tabletten, dus best verpulveren in het voer. Of u brengt de kat mee en ik steek de tablet ineens in de mond (geen extra meerkost). De tabletten blijken ook bij katten heel goed te werken.

De gekende pipetjes die u jarenlang gebruikt heeft tegen teken bij katten, werken niet meer zo goed en al zeker niet meer zolang als op de verpakking staat aangegeven.

Bescherm uw hond of kat tijdig tegen vlooien en teken!
Overleg even met ons (bel ons of stuur een e-mail) en we leggen het product van uw keuze klaar in de automaat!

 

Read full article...

Most commented news

Gezondheidtips voor uw dier

Goede voeding is nodig voor het lichaam om zichzelf te onderhouden en bestand te zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen van slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de afvalstoffen op den duur ziekte veroorzaken. Voedingsadvies is heel individueel; ieder dier reageert anders op een bepaald voer. Ieder gezin heeft zijn eigen manier van omgaan met hun dier. We nemen graag de tijd om te bespreken welke voeding het meest geschikt is voor uw dier in uw specifieke situatie.

Onze praktijk

Heeft u een vraag?

Elke werkdag is er een spreekuur van 19:00 tot 20:00. Bent u ongerust over uw dier? Weet u niet of u kunt wachten tot het spreekuur of beter direct komt? Wilt u nu voer komen ophalen? Aarzel dan niet om ons te contacteren,

Your message has been sent successfully. Thank you!

Of bel ons: 0495 530 533