Maak nu uw afspraak!

U wenst een afspraak te maken voor om . Gelieve de volgende gegevens in te vullen:

Uw aanvraag werd ingediend - bedankt!

Welkom bij Dierenartspraktijk Klein Veerle

Dierenartspraktijk Klein Veerle is een praktijk voor gezelschapsdieren te Brecht. In de praktijk staan kwaliteitsvolle diergeneeskunde met aandacht voor preventie, liefdevolle zorgen en een aanpak op maat centraal.

bel ons: 0495 530 533

Archives

Doen met je dier: denksport voor honden

1 jaar ago · · Reacties uitgeschakeld voor Doen met je dier: denksport voor honden · Honden

In onze reeks ‘doen met je dier’ hebben we het deze keer over een activiteit voor honden waar je waarschijnlijk het bestaan niet van vermoedde, namelijk denksport voor honden of ook gewoon: puzzelen met je hond.
Veel honden worden enkel fysiek uitgedaagd, maar honden hebben ook behoefte aan een mentale uitdaging. Puzzelen met je hond verbetert de band met je hond maar het geeft de hond ook een tevreden gevoel. Hij gebruikt immers zijn hersenen en zijn neus en hij wordt beloond voor het geleverde werk.
Hersenwerk is te vergelijken met denksport of braintraining voor mensen.
Het is leuk, het ontspant en tegelijkertijd stimuleert het je mentaal.

Maar nog meer:
• Het stimuleert jonge honden om te ontdekken
• Het helpt puberhonden om te focussen
• Het helpt oudere honden om fit te blijven
• Het zorgt voor geestelijke inspanning bij de (tijdelijk) fysiek beperkte hond
• Het helpt drukke honden te focussen
• Het geeft afleiding in spannende/saaie situaties
• Baas en hond maken samen plezier
Bij alle spelletjes komt het erop neer dat de baas snoepjes of brokjes verbergt in een hoop spullen of een puzzel en de hond moet ze eruithalen. Soms moet de hond enkel zoeken door zijn neus te gebruiken maar in de spelletjes/puzzels voor gevorderden moet de hond een strategie ‘bedenken’ om aan het lekkers te geraken.

denksport hond 2

 

 

 

 

 

 

 

Hoe begin je eraan?
Hersenwerk begin je met simpele puzzels, een goede opbouw en een rustige begeleiding. Puzzelen moet leuk blijven voor de hond, dus begin simpel. Kleuters beginnen ook met een puzzel met 4 stukken en maken daarna steeds complexere puzzels. Dus geef je hond de tijd!

Een simpele denkoefening met een mat en snoepjes vind je hier:
http://hersenwerkvoorhonden.nl/basis-hersenwerk/

Read full article...

Most commented news

Gezondheidtips voor uw dier

Goede voeding is nodig voor het lichaam om zichzelf te onderhouden en bestand te zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen van slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de afvalstoffen op den duur ziekte veroorzaken. Voedingsadvies is heel individueel; ieder dier reageert anders op een bepaald voer. Ieder gezin heeft zijn eigen manier van omgaan met hun dier. We nemen graag de tijd om te bespreken welke voeding het meest geschikt is voor uw dier in uw specifieke situatie.

Onze praktijk

Heeft u een vraag?

Elke werkdag is er een spreekuur van 19:00 tot 20:00. Bent u ongerust over uw dier? Weet u niet of u kunt wachten tot het spreekuur of beter direct komt? Wilt u nu voer komen ophalen? Aarzel dan niet om ons te contacteren,

Your message has been sent successfully. Thank you!

Of bel ons: 0495 530 533