Maak nu uw afspraak!

U wenst een afspraak te maken voor om . Gelieve de volgende gegevens in te vullen:

Uw aanvraag werd ingediend - bedankt!

Welkom bij Dierenartspraktijk Klein Veerle

Dierenartspraktijk Klein Veerle is een praktijk voor gezelschapsdieren te Brecht. In de praktijk staan kwaliteitsvolle diergeneeskunde met aandacht voor preventie, liefdevolle zorgen en een aanpak op maat centraal.

bel ons: 0495 530 533

Moet ik mijn kat laten chippen

Regelmatig brengen mensen een aangereden kat binnen. De kat is gewond, de eigenaar is niet gekend. Wat moeten we doen met de kat, wie betaalt de verzorging, wie beslist over al/niet euthanasie? De politie vindt een dode kat langs de weg, van wie is ze?

Mensen vragen mij regelmatig of het verplicht is om hun kat te laten chippen, zoals bij een hond. En of dat dan geen pijn doet?

Vroeger deden mensen hun kat een bandje om, om te laten zien dat de kat een eigenaar had. Vaak werd aan dat bandje ook een medaille vastgemaakt of een plaatje met de naam van de eigenaar erop. Echter, de wat aktievere katten slaagden er regelmatig in om zich uit het bandje te wurmen, het naamplaatje te verliezen of nog erger te blijven hangen met bandje en al

Wat is een microchip?

Een chip is een klein stukje metaal ter grootte van een rijstekorrel. Op deze chip staat een nummer geprogrammeerd. Dat nummer kan iedereen aflezen die een chiplezer heeft. Meestal is dat de dierenarts, de politie en het asiel of de kattenopvang. Het nummer van de chip wordt gelinkt aan uw kat via een formulier dat we invullen. Dit formulier wordt naar Brussel gestuurd, waarna het nummer van uw kat, zijn naam en uw gegevens in een databank terechtkomen. Als uw kat later verloren raakt, tikken we het nummer in op de site van id-chips. Automatisch verschijnt dan de naam en gegevens van de eigenaar.

De chip wordt ingebracht onder de huid met een naald, meestal tussen de schouderbladen. Dit duurt slechts een minuut en is eigenlijk zo goed als pijnloos. Omdat de chip los onder de huid zit, kunt u hem soms voelen. Het kan gebeuren dat de chip zich iets verplaatst tijdens het leven van de kat. Maar dat weten we, we zullen dan ook de volledige kat afzoeken met de chiplezer als we een chip van een verloren kat niet direct vinden.

Wanneer is mijn kitten oud genoeg om een chip te plaatsen?

In principe kan een chip op elke leeftijd geplaatst worden. Het is echter verplicht om een chip te laten plaatsen voor verkoop of weggeven van het kitten. In de praktijk betekent dit dat veel kittens al gechipt zijn voor ze verhuizen naar de nieuwe eigenaar. Mocht uw kitten nog niet gechipt zijn, laat dat dan zo snel mogelijk in orde maken. Meestal gebeurt dat in combinatie met de eerste vaccinatie (leeftijd 9 weken).

Kan ik door de chip mijn kat laten volgen via een GPS-systeem?

Nee, dat kan niet. Er bestaan wel een soort zendertjes op de markt waardoor u uw kat kunt volgen via uw telefoon. Maar de zendertjes zijn nog steeds vrij groot en zwaar om aan een halsband van een kat te bevestigen. Bovendien moet er vaak een nieuw batterijtje in, wat ook niet zo handig is.

Waar moet ik verder nog op letten?

Zorg dat uw adresgegevens en telefoonnummer correct zijn in de databank. Als ze veranderen, kunt u de databank contacteren en de wijzigingen doorgeven.

Het is dus zeker zinvol om een kat te laten chippen. Als uw kat niet meer thuiskomt is, wilt u weten of ze rondzwerft of dat ze dood is. Als uw kat een chip heeft, kunnen we u tenminste verwittigen.

Regelmatig zijn er aktie’s waarbij uw kat aan een goedkoper tarief gechipt en registreerd wordt? Hou onze site in de gaten.

2 jaar ago · · Katten
Tags:

Not found any comments jet.

Be the first - add your comment!

Leave a reply

Your email address will not be published, and your website url is not required.

Most commented news

Gezondheidtips voor uw dier

Goede voeding is nodig voor het lichaam om zichzelf te onderhouden en bestand te zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen van slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de afvalstoffen op den duur ziekte veroorzaken. Voedingsadvies is heel individueel; ieder dier reageert anders op een bepaald voer. Ieder gezin heeft zijn eigen manier van omgaan met hun dier. We nemen graag de tijd om te bespreken welke voeding het meest geschikt is voor uw dier in uw specifieke situatie.

Onze praktijk

Heeft u een vraag?

Elke werkdag is er een spreekuur van 19:00 tot 20:00. Bent u ongerust over uw dier? Weet u niet of u kunt wachten tot het spreekuur of beter direct komt? Wilt u nu voer komen ophalen? Aarzel dan niet om ons te contacteren,

Your message has been sent successfully. Thank you!

Of bel ons: 0495 530 533