Maak nu uw afspraak!

U wenst een afspraak te maken voor om . Gelieve de volgende gegevens in te vullen:

Uw aanvraag werd ingediend - bedankt!

Welkom bij Dierenartspraktijk Klein Veerle

Dierenartspraktijk Klein Veerle is een praktijk voor gezelschapsdieren te Brecht. In de praktijk staan kwaliteitsvolle diergeneeskunde met aandacht voor preventie, liefdevolle zorgen en een aanpak op maat centraal.

bel ons: 0495 530 533

Laatste Nieuwtjes

Is castratie de oplossing voor uw reu?

1 jaar ago · · 0 comments · Honden, Onze kliniek

Veel mensen kiezen heel bewust het geslacht van hun pup. Ze willen het liefst een reu omdat ze een stoere en stevige hond willen. Reuen hebben echter regelmatig last van hun hormonen waardoor ze ongewenst gedrag vertonen als dominantie, hypersexualiteit (rijden op de benen), vluchtgedrag (graag op stap gaan) en markeren met urine.
De oplossing die dan vaak voorgesteld wordt is castratie. Bij chirurgische castratie worden de testikels weggenomen en dit is onomkeerbaar. Het alternatief is castratie met een implantaat. Dit is een tijdelijke methode: met een implantaat zien we hetzelfde effect als bij een chirurgische castratie, echter slechts voor 6 maand of een jaar. Deze tijdelijke castratie is ook een soort test om na te gaan hoe de hond zich zou gedragen na castratie. Na 6 maand of een jaar (afhankelijk van het implantaat), kunt u ervoor kiezen niets te doen, het implantaat te herhalen of over te gaan tot definitieve castratie.
Castreren met een implantaat kan gewoon tijdens het spreekuur, de hond moet niet onder narcose.

http://files.m16.mailplus.nl/user31300107/63927/Castration_Triptyque_NL.pdf

Read full article...

Dodelijke ziekte bij konijnen!

1 jaar ago · · 0 comments · konijnen, Onze kliniek

Beste konijnen-baasjes,
Misschien heeft u het al vernomen via tv, radio of facebook: er is een nieuwe ziekte bij konijnen in Nederland. Meestal zien we dat ziekte’s zich niet aan landsgrenzen houden, dus mogelijk duikt de ziekte de komende dagen ook bij ons op.
Het gaat om een variant van RHD. Men noemt het RHD-2. Als uw konijn geënt is, is hij dat enkel voor Myxomatose en RHD-1. Dus niet voor deze ziekte.
De preciese manier van overdracht is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk spelen wilde konijnen een rol.
Het virus is zeer besmettelijk. Dus neem vast de nodige voorzorgsmaatregelen:
– geef nu geen gras/kruiden die u plukt waar wilde konijnen komen.
– geef groenten/fruit uit de winkel. Appel en witloof zijn veilig, goedkoop en lekker voor konijnen
– Kom niet met dezelfde schoenen bij uw konijnen waarmee u gaan wandelen bent in het bos of de wei.
– Vermijd rechtstreeks contact van uw konijn met wilde konijnen.

Meer info via deze link:

http://www.diergeneeskunde.nl/nieuws/2015/12/08/sterfte-onder-konijnen-door-vhd/

De ziekte kan niet behandeld worden, er is op dit moment geen vaccin beschikbaar. We kunnen enkel proberen de besmetting te voorkomen! Geen paniek, wel voorzichtig zijn!

Read full article...

Rattenziekte of Leptospirose bij de hond

2 jaar ago · · 0 comments · Honden

hond in bosRattenziekte of Leptospirose, is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door Leptospira bacteriën. Het is een wereldwijd voorkomende infectie waar meerdere zoogdieren (ook de mens) gevoelig voor zijn. De verschijnselen zijn vaak ernstig en een deel van de patiënten zal een infectie niet overleven, zeker wanneer de diagnose niet op tijd gesteld wordt. Een juist vaccinatieschema van honden voorkomt deze vervelende ziekte.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw vaccin met betere bescherming!

Sinds kort wordt er een verhoging van het aantal vallen van Rattenziekte waargenomen a.g.v. twee nieuwe Leptospira stammen. Reden voor ons om over te stappen op het nieuwste vaccin. Dit vaccin beschermt uw hond ook tegen de nieuwe Leptospira stammen. Bovendien voorkomt het nieuwe vaccin ook de uitscheiding van de bacterie via de urine van uw hond. Belangrijk vanwege de volksgezondheid! Deze nieuwe component van de jaarlijkse vaccinatie zal na 3-4 weken herhaald moeten worden. Deze boostervaccinatie na 3-4 weken bieden wij u aan tegen een gereduceerd tarief van €15.

Rattenziekte of Leptospirose is ook besmettelijk voor de mens!
Leptospirose is een belangrijke zoönose, dit is een infectieziekte die van dier op mens kan overgaan. Het is dus belangrijk dat uw hond goed gevaccineerd is. Mensen zonder hond kunnen zich echter ook op andere manieren besmetten, bv door het lopen door besmet stilstaand water.
Hoe vindt de besmetting van Leptospirose plaats?
Besmette dieren, en dus ook honden, kunnen als reservoir fungeren voor de leptospiren en de bacterie uitscheiden via de urine, zonder merkbare ziekteverschijnselen. De leptospiren kunnen een tijd overleven in het milieu, met name in een waterige omgeving. Een belangrijke bron van infectie is de uitscheiding via de urine van ratten. Ook door direct contact via bijtwonden of het eten van een kadaver kan besmetting optreden.
Na besmetting verspreidt de bacterië zich snel via de bloedbaan. De bacteriën kunnen zich nestelen in verschillende organen die vervolgens slechter gaan functioneren. Vooral de lever en de nieren zijn gevoelig.
Wanneer loopt mijn hond het meeste risico?
• Bij het uitlaten op plekken met stilstaand water (ratten!)
• In een andere omgeving waar mogelijk ratten zitten
• In de zomer en vroege herfst
Wat zijn de verschijnselen van een hond met Leptospirose?
Zoals gezegd, besmette dieren kunnen een tijd lang besmet zijn zonder ziekteverschijnselen (maar dus wel de bacterie uitscheiden). Wordt een hond wel ziek, dan kunnen de verschijnselen best vaag zijn;
• sloomheid,
• koorts,
• gele slijmvliezen
• gewrichtsproblemen en stijf lopen,
• veel drinken en veel plassen,
• braken en diarree,
• andere verschijnselen zijn mogelijk afhankelijk van de aangetaste organen.
Hoe wordt de diagnose ‘Leptospirose’ gesteld?
De diagnose van de rattenziekte kan nogal lastig zijn. Behalve de genoemde symptomen kunnen we verhoogde lever- en nierwaarden zien. In de urine kunnen de bacterie aantonen maar niet elk urinemonster hoeft de bacterie te bevatten. Tenslotte kunnen antistoffen in het bloed worden aangetoond.
Wat is de juiste behandeling bij Leptospirose?
In ieder geval zal een hond met Leptospirose antibiotica krijgen en meestal ook opname met infusen (vanwege nierfalen). Verder kunnen aanvullende behandelingen plaatsvinden afhankelijk van de verschijnselen.
Wat zijn de vooruitzichten voor een hond met Leptospirose?
In principe kan een hond zonder problemen genezen. Een vlotte diagnose helpt daarbij, want nierschade kan nogal eens niet terug te draaien zijn. Wordt de diagnose niet of te laat gesteld, dan is de kans groot dat de hond overlijdt, vooral nierfalen is dan de boosdoener.
Vaccineren: belangrijk!
Voor de gezondheid van de hond, maar ook voor de volksgezondheid is het belangrijk om te vaccineren. Sinds kort zijn er in Nederland twee nieuwe stammen van Leptospira aangetoond: Leptospira grippotyphosa en Leptospira australis. Gelukkig is er nu ook een vaccin beschikbaar dat werkt tegen deze nieuwe stammen.
Het wordt dan ook in de huidig geldende richtlijnen aanbevolen om honden voortaan standaard te beschermen tegen vier soorten Leptospira. Recent is een nieuw vaccin op de markt gekomen. Om de bescherming tegen de nieuwe Leptospira soorten op peil te brengen zal er de eerste keer een dubbele vaccinatie moeten worden gegeven, met 3 tot 4 weken tussenpoos. Daarna kan worden volstaan met eenmalige jaarlijkse herhaling, zoals ook het geval was voor de oude vaccins die twee Leptospira soorten bevatten

Read full article...

‘Less stress’ als uw kat naar de dierenarts gaat:

2 jaar ago · · 0 comments · Geen categorie

Wat u kunt doen voor uw kat:

  • Bereid het transport van uw kat goed voor. Heeft u geen transportkooitje, bel dan even. U kunt er bij ons één lenen. Zet de reismand vooraf klaar op een plaats waar de kat veel komt. Leg er een deken en lekkers in, zodat de kat al eens op verkenning gaat in het kooitje. Misschien gaat ze er wel in liggen.
  • Houd het kooitje hoog en stevig in uw armen vast, laat het kooitje niet rondslingeren of ergens tegenaan botsen terwijl u het kooitje enkel aan het handvat vasthoudt.
  • Praat rustig tegen uw kat tijdens het transport. Zet geen luide muziek op tijdens de autorit. Besef dat uw kat beter hoort dan u…
  • Uw kat heeft nu even uw volle aandacht nodig. Heeft uw kat al veel stress, laat de kinderen en de hond dan even thuis (tenzij ze meer vertrouwd zijn met de kat dan u, natuurlijk). Verzeker uw kat dat u er bij bent. Praat er rustig tegen en leg uw hand op de kat en streel ze af en toe (niet overdrijven)

Wat wij doen voor uw kat:

  • In de wachtkamer ligt een stapel fleece dekentjes. Spray er even feromonen (Feliway) op en leg het dekentje dan over de transportkooi. We kunnen nadien het dekentje op de tafel leggen voor het onderzoek.
  • Wij hebben een lekker zachte ‘verstopzak’ voor katten als we willen bloednemen. Fijn voor uw kat en veilig voor u!
  • Zet uw kooi op de speciale hoge plaats, daarvoor voorzien. Dit is de ‘parkeerplaats voor katten! Zo heeft uw kat een goed overzicht en voelt ze zich iets beter! En ver weg van honden die eventueel binnenkomen!
  • We proberen zacht te praten en langzaam te bewegen maar toch snel door te werken eens uw kat uit het bakje is. Verder overleggen doen we nadien wel.

Read full article...

Doen met je dier: denksport voor honden

2 jaar ago · · Reacties uitgeschakeld voor Doen met je dier: denksport voor honden · Honden

In onze reeks ‘doen met je dier’ hebben we het deze keer over een activiteit voor honden waar je waarschijnlijk het bestaan niet van vermoedde, namelijk denksport voor honden of ook gewoon: puzzelen met je hond.
Veel honden worden enkel fysiek uitgedaagd, maar honden hebben ook behoefte aan een mentale uitdaging. Puzzelen met je hond verbetert de band met je hond maar het geeft de hond ook een tevreden gevoel. Hij gebruikt immers zijn hersenen en zijn neus en hij wordt beloond voor het geleverde werk.
Hersenwerk is te vergelijken met denksport of braintraining voor mensen.
Het is leuk, het ontspant en tegelijkertijd stimuleert het je mentaal.

Maar nog meer:
• Het stimuleert jonge honden om te ontdekken
• Het helpt puberhonden om te focussen
• Het helpt oudere honden om fit te blijven
• Het zorgt voor geestelijke inspanning bij de (tijdelijk) fysiek beperkte hond
• Het helpt drukke honden te focussen
• Het geeft afleiding in spannende/saaie situaties
• Baas en hond maken samen plezier
Bij alle spelletjes komt het erop neer dat de baas snoepjes of brokjes verbergt in een hoop spullen of een puzzel en de hond moet ze eruithalen. Soms moet de hond enkel zoeken door zijn neus te gebruiken maar in de spelletjes/puzzels voor gevorderden moet de hond een strategie ‘bedenken’ om aan het lekkers te geraken.

denksport hond 2

 

 

 

 

 

 

 

Hoe begin je eraan?
Hersenwerk begin je met simpele puzzels, een goede opbouw en een rustige begeleiding. Puzzelen moet leuk blijven voor de hond, dus begin simpel. Kleuters beginnen ook met een puzzel met 4 stukken en maken daarna steeds complexere puzzels. Dus geef je hond de tijd!

Een simpele denkoefening met een mat en snoepjes vind je hier:
http://hersenwerkvoorhonden.nl/basis-hersenwerk/

Read full article...

Doen met je hond: Canicross

2 jaar ago · · 0 comments · Honden

Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Deze vorm van achter je hond aan rennen is ooit begonnen in de sledehondenwereld als middel om de honden buiten het sneeuwseizoen te trainen. Het trainen met je hond kan leiden naar deelname aan loopwedstrijden die je samen met je hond aflegt. Tegenwoordig staat de sport open voor alle typen honden, klein of groot, ras of geen ras. De hond moet minstens 1 jaar oud zijn, niet agressief, correct gevaccineerd en in een goede conditie. Naast een enthousiaste hond heb je alleen een heupgordel, een goed passend tuig of harnas, een elastische leiband en een paar hardloopschoenen (liefst met profiel) nodig. Afhankelijk van looptalent en trekkracht betekent het voor de één gewoon hardlopen met je hond, voor de ander heel veel harder lopen dankzij je hond en voor sommigen lijkt het meer op vliegen. De loper kan gelijk welke leeftijd hebben, sommige verenigingen organiseren zelfs een kidsrun. Er zijn verschillende afstanden die variëren van 100 m tot 8 km, naargelang de categorie. Bij de meeste wedstrijden wordt een tijdritstart toegepast waarbij individueel om de 30 seconden wordt gestart. Dit voorkomt dat honden te dicht op elkaar zitten en elkaar uitdagen of hinderen.

In ons land bestaat er een Vlaamse canicrossfederatie:
http://users.telenet.be/canicrossvcf/

In Breda kun je aansluiten bij:
http://www.canicrossbreda.nl/

Om een idee te krijgen hoe het er aan toe gaat bij Canicross, kijk dan even naar onderstaand stukje video. Er bestaat trouwens ook een variant met de fiets: “bikejoring”

Is het moeilijk om het aan te leren?

Niet elke hond heeft zomaar zin om te lopen. Het komt er dus op aan de hond flink enthousiast te krijgen. Een manier om het aan te leren is om in het bos te gaan lopen met de hond los naast je en hem enkel aan te lijnen op drukke of gevaarlijke stukken. Zo leert de hond goed te volgen tijdens het lopen. Een ander probleempje is dat aan de meeste honden geleerd wordt om niet te trekken tijdens het wandelen. En hier mag het natuurlijk wel, de hond mag de baas een beetje vooruittrekken. Maar blijkbaar valt het in de praktijk best wel mee. De hond snapt het verschil tussen canicross en gewoon wandelen. De hond begrijpt dat als de baas zijn loopkleren en loopschoenen aantrekt en het speciale harnasje aangedaan wordt, dat hij iets harder mag trekken als normaal.

Wat voor spullen heb je nodig:
Een canicross uitrusting bestaat uit een geschikt trektuig of x-back harnas voor de hond, een elastische lijn van maximaal 2 meter en een heupgordel voor de loper. Een goed canicrosstuig belemmert de beweging en ademhaling van de hond niet en knelt of schuurt nergens. De lijn bestaat (deels) uit elastiek om de schokken voor hond en baas op te vangen. Heupgordels zijn er in verschillende soorten en maten waarbij het vooral bij sterk trekkende honden van belang is dat de gordel laag (rond de billen/heupen) wordt gedragen om de onderrug te ontzien. Als je op Google ‘Canicross uitrusting’ intikt, vind je een aantal webshops die deze spullen verkopen.

Ben je het sportieve type en heeft je hond veel energie over? Ga er dan mee aan de slag. Zorg wel dat je hond goed gevaccineerd is tegen rattenziekte en beschermd tegen teken als je in het bos gaat lopen. En natuurlijk: de training langzaam opbouwen zodat hond en loper gespaard blijven van spierpijn en blessures.
Veel succes!
Dr. Annick

Read full article...

In 10 jaar is er veel veranderd!

2 jaar ago · · 0 comments · Honden, Katten, konijnen

In 10 jaar is er veel veranderd!
– Ook in het houden van dieren –

De laatste 10 jaar is de wereld spectaculair veranderd. En ook al sta je er niet vaak bij stil: ook in de huisdierensector is het denken geëvolueerd. Ik merk die nieuwe manier van denken dagelijks in de praktijk. En het doet me goed dat mensen anders omgaan met dieren dan pakweg 10 jaar geleden.
Vroeger hadden mensen een kat en die liep buiten en soms verdween ze, dat was normaal. Mensen hadden een hond en die sleet zijn dagen in een ren in de tuin of op het erf. Of ze haalden op zaterdag een konijn voor de kinderen en die zat eenzaam zijn hele leven in het hok in de tuin.
Mensen willen nog steeds een dier, gelukkig maar. Maar er is veel meer kennis over goede voeding, over wat dieren nodig hebben om zich prettig te voelen, over gedrag en training en we weten dat dieren, net als mensen, emoties kunnen hebben. Daarom willen we dingen nu anders doen. Beter, met meer oog voor het welzijn van het dier. En als eigenaar willen we ook meer (be-)leven met ons dier. Een dier hebben is een hobby op zich geworden! Het is genieten van elkaars gezelschap!
Lees meer over: “Zo doen we dat nu”

http://licg.magg-e.com/zo-doen-we-dat-nu

Maar hoe doe je dat nu precies: genieten van je hond, kat of konijn? Hoe kun je ze trainen? Wat voor leuke dingen kun je met ze doen? Welke spullen heb je daarvoor nodig? Waar ga je naartoe om het aan te leren?.

Dit zijn allemaal vragen die baasjes dagelijks aan mij stellen. Mensen die een pup kopen vragen aan mij of ze met de hond mogen gaan hardlopen. Of iets anders doen om zijn energie te kanaliseren. Mensen die een kat adopteren, willen hun kitten binnenhouden en vragen me hoe ze hun huis kat-vriendelijk kunnen inrichten.

De komende weken wil ik jullie laten kennismaken met leuke nieuwe dingen die je met je huisdier kunt doen. Laten we het maar noemen:
” Doen met je Dier!”

Bekijk hier een video over hoe je je hond laat werken:

Hopelijk zijn jullie zo enthousiast dat we dit najaar een instructeur kunnen uitnodigen om een workshop te geven waar jij met je dier aan kunt deelnemen. Dit najaar vieren we:
“10 jaar DAP Klein Veerle”,
dat vraagt natuurlijk om een evenement!
Ik ben benieuwd naar jullie reactie!

Read full article...

Automaat met dierenvoeding

2 jaar ago · · Reacties uitgeschakeld voor Automaat met dierenvoeding · Onze kliniek, Voeding

De automaat staat er!
Het huisje heeft nog een likje verf nodig, maar daarvoor moet het eerst wat droger en warmer worden! Maar wat is de bedoeling? Misschien kan ik daar het best op antwoorden door de vaakst gestelde vragen weer te geven!

Is het een broodautomaat?
Nee, dat is het niet. Het is een automaat met dierenvoeding en meer bepaald honden- en kattenbrokken van het merk Dog Lover’s Gold en Cat Lover’s Gold. Deze brokken zijn al een tijdje beschikbaar in de praktijk.

Waarom kies je voor deze brokken?
Het zijn graanloze brokken (enkel glutenvrije bruine rijst) op basis van kippenmeel, lamsmeel, zalm en eieren. Dog- en Cat Lover’s Gold is  een kwaliteitsproduct maar het is toch een vrij goedkope brok. De producent heeft een ecologische visie en het bedrijf doet weinig aan marketing: er zijn amper folders en stalen van en de brok is verpakt in een papieren zak. Het aantal soorten en verpakkingen is beperkt wat ook weer de prijs drukt. In de brok zitten geen vulstoffen waardoor de hoeveelheid ontlasting minder is dan bij andere brokken.

Waarom zijn er twee lege vakken?
De bedoeling van de lege vakken onderaan is om er bestellingen in klaar te leggen. Stel: u bent klant in de praktijk en u wil een product tegen de teken op uw hond. Bel of stuur een berichtje. Ik ken uw hond en zijn gevoeligheden, ik kan het gewicht van uw hond in de computer opzoeken en zo het meest geschikte product aanbevelen. Ik leg het dan klaar in de automaat en geef de prijs in. Ik stuur een berichtje in welk vak uw bestelling klaarligt en u kunt het ophalen wanneer het u uitkomt. Betalen kan met bancontact.

Kan er Carnibest in klaargelegd worden?
Ja en nee. Er zit geen koeling in dus de Carnibest wordt niet gekoeld of bevroren. Anderszijds heb ik wel bakken in piepschuim die in de vakken passen, eventueel met een koelblokje erin. Afhankelijk van het weer blijft de Carnibest wel enige tijd bevroren in zo’n bak. De capaciteit van zo’n bak is wel beperkt, maar voor kleine bestellingen kan het dus wel! Graag wel de bakken terugzetten in de automaat.

Uiteraard kunt u ook gewoon binnenkomen in de praktijk zoals u gewend was, altijd wel zo gezellig!

Read full article...

‘Less stress’ als uw hond naar de dierenarts gaat:

2 jaar ago · · 0 comments · Honden, Onze kliniek

Wat u kunt doen voor uw hond:

  • Kom met de pup een keer op het spreekuur. Het is best spannend voor uw pup, maar het hoort bij de socialisatie.
  • Uw hond mag na het onderzoek en behandeling gerust even loslopen in de praktijk om wat te snuffelen. Sommige honden vinden het fijner om stilletjes te observeren, leg hem dan even met de korte lijn vast aan de haak, zodat hij veilig kan neerliggen. Liever geen uittrekbare lijnen, die maken een hoop kabaal en geven ook alleen maar de ‘illusie’ van vrijheid.
  • Zijn jullie met meer personen thuis, laat dan diegenen komen naar wie de hond het best luistert.
  • Jouw houding kan de hond rustig maken of juist meer stress bezorgen Praat rustig en overtuigd tegen uw hond. Het heeft geen zin om commando’s voor uw hond aanhoudend te herhalen in de praktijk. Uw hond is super opgewonden en kan nu gewoon niet goed luisteren.
  • Kom met een hongerige hond. Wij geven graag een snoepje of een snack en alles smaakt beter als je honger hebt. En geloof maar dat hij het nog zal weten de volgende keer.
  • Sorry dat wij soms een iets minder gezonde maar superlekkere snoep geven als beloning. Jouw kind vindt een lolly ook leuker dan een wortel…
  • Vindt je hond het te spannend om in de wachtkamer te zitten, blijf dan lekker op het bankje zitten buiten of laat uw hond via de zijdeur rechtstreeks van de auto binnen in de praktijk. U kunt ook steeds via de zijdeur naar buiten gaan.
  • Feromonen en aromatherapie kunnen uw hond helpen om beter te kunnen omgaan met stress. – NIEUW: In de wachtruimte liggen bandana’s om essentiële oliën (HARMONY) op te sprayen. Doe dit als u binnenkomt en laat de essentiële oliën uw hond rustig maken.
    Wat wij doen voor uw hond:
  • Honden die echt niet graag op de tafel zitten, onderzoeken en behandelen wij op de grond. Houdt u de hond liever in de armen voor het prikje? Prima toch! En geen schrik: wij prikken niet in uw handen hoor!
  • Is uw hond panisch voor naalden? Dat kan! Bij vaccinaties kunnen we werken met een kittennaaldje. Dat is een heel klein en dun naaldje zodat uw hond niet eens weet dat het prikje al achter de rug is.
  • Moet uw hond even in slaap gedaan worden voor een kleine ingreep? Blijf dan bij hem tot hij slaapt. We plannen één ingreep per ochtend, zodat uw hond ineens aan de beurt is. Meteen als u aankomt in de praktijk, wegen we de hond en dienen we het narcosemiddel toe. Samen met de hond gaat u dan even in de wachtzaal zitten. De hond vindt het wel ok en valt rustig in slaap. Wij voeren de ingreep onmiddellijk uit en uw hond wordt wakker in onze verwarmde en rustige recovery. Rond de middag kunt u uw vriendje alweer komen ophalen.

Read full article...

Herken angst bij uw kat

2 jaar ago · · 0 comments · Katten ·

Angst en agressie kunnen makkelijk verward worden bij een kat. Deze tekeningen tonen de ontwikkeling van de gelaatsexpressie en lichaamshouding bij een kat naarmate ze bozer wordt! De kat legt haar oren in de nek en drukt zich tegen de tafel voor ze aanvalt

Uw kat kalmeren:

  • Negeer slecht gedrag en beloon goed gedrag met snopejes. Roep nooit tegen uw kat en straf ze niet.
  • Praat rustig tegen uw kat en tegen de dierenarts tijdens het onderzoek. Uw kat zal u stem herkennen.
  • Maak geen plotse bewegingen en laat niets vallen
  • Kijk uw kat niet rechtstreeks in de ogen.
  • Gebruik eventueel een handdoek om de kat vast te houden

Slechts in uitzonderlijke gevallen pakken we de kat bij het nekvel vast

angst bij katten

Read full article...

Most commented news

Gezondheidtips voor uw dier

Goede voeding is nodig voor het lichaam om zichzelf te onderhouden en bestand te zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen van slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de afvalstoffen op den duur ziekte veroorzaken. Voedingsadvies is heel individueel; ieder dier reageert anders op een bepaald voer. Ieder gezin heeft zijn eigen manier van omgaan met hun dier. We nemen graag de tijd om te bespreken welke voeding het meest geschikt is voor uw dier in uw specifieke situatie.

Onze praktijk

Heeft u een vraag?

Elke werkdag is er een spreekuur van 19:00 tot 20:00. Bent u ongerust over uw dier? Weet u niet of u kunt wachten tot het spreekuur of beter direct komt? Wilt u nu voer komen ophalen? Aarzel dan niet om ons te contacteren,

Your message has been sent successfully. Thank you!

Of bel ons: 0495 530 533