Maak nu uw afspraak!

U wenst een afspraak te maken voor om . Gelieve de volgende gegevens in te vullen:

Uw aanvraag werd ingediend - bedankt!

Welkom bij Dierenartspraktijk Klein Veerle

Dierenartspraktijk Klein Veerle is een praktijk voor gezelschapsdieren te Brecht. In de praktijk staan kwaliteitsvolle diergeneeskunde met aandacht voor preventie, liefdevolle zorgen en een aanpak op maat centraal.

bel ons: 0495 530 533

Archives by Category: Katten

In 10 jaar is er veel veranderd!

2 jaar ago · · 0 comments · Honden, Katten, konijnen

In 10 jaar is er veel veranderd!
– Ook in het houden van dieren –

De laatste 10 jaar is de wereld spectaculair veranderd. En ook al sta je er niet vaak bij stil: ook in de huisdierensector is het denken geëvolueerd. Ik merk die nieuwe manier van denken dagelijks in de praktijk. En het doet me goed dat mensen anders omgaan met dieren dan pakweg 10 jaar geleden.
Vroeger hadden mensen een kat en die liep buiten en soms verdween ze, dat was normaal. Mensen hadden een hond en die sleet zijn dagen in een ren in de tuin of op het erf. Of ze haalden op zaterdag een konijn voor de kinderen en die zat eenzaam zijn hele leven in het hok in de tuin.
Mensen willen nog steeds een dier, gelukkig maar. Maar er is veel meer kennis over goede voeding, over wat dieren nodig hebben om zich prettig te voelen, over gedrag en training en we weten dat dieren, net als mensen, emoties kunnen hebben. Daarom willen we dingen nu anders doen. Beter, met meer oog voor het welzijn van het dier. En als eigenaar willen we ook meer (be-)leven met ons dier. Een dier hebben is een hobby op zich geworden! Het is genieten van elkaars gezelschap!
Lees meer over: “Zo doen we dat nu”

http://licg.magg-e.com/zo-doen-we-dat-nu

Maar hoe doe je dat nu precies: genieten van je hond, kat of konijn? Hoe kun je ze trainen? Wat voor leuke dingen kun je met ze doen? Welke spullen heb je daarvoor nodig? Waar ga je naartoe om het aan te leren?.

Dit zijn allemaal vragen die baasjes dagelijks aan mij stellen. Mensen die een pup kopen vragen aan mij of ze met de hond mogen gaan hardlopen. Of iets anders doen om zijn energie te kanaliseren. Mensen die een kat adopteren, willen hun kitten binnenhouden en vragen me hoe ze hun huis kat-vriendelijk kunnen inrichten.

De komende weken wil ik jullie laten kennismaken met leuke nieuwe dingen die je met je huisdier kunt doen. Laten we het maar noemen:
” Doen met je Dier!”

Bekijk hier een video over hoe je je hond laat werken:

Hopelijk zijn jullie zo enthousiast dat we dit najaar een instructeur kunnen uitnodigen om een workshop te geven waar jij met je dier aan kunt deelnemen. Dit najaar vieren we:
“10 jaar DAP Klein Veerle”,
dat vraagt natuurlijk om een evenement!
Ik ben benieuwd naar jullie reactie!

Read full article...

Herken angst bij uw kat

2 jaar ago · · 0 comments · Katten ·

Angst en agressie kunnen makkelijk verward worden bij een kat. Deze tekeningen tonen de ontwikkeling van de gelaatsexpressie en lichaamshouding bij een kat naarmate ze bozer wordt! De kat legt haar oren in de nek en drukt zich tegen de tafel voor ze aanvalt

Uw kat kalmeren:

 • Negeer slecht gedrag en beloon goed gedrag met snopejes. Roep nooit tegen uw kat en straf ze niet.
 • Praat rustig tegen uw kat en tegen de dierenarts tijdens het onderzoek. Uw kat zal u stem herkennen.
 • Maak geen plotse bewegingen en laat niets vallen
 • Kijk uw kat niet rechtstreeks in de ogen.
 • Gebruik eventueel een handdoek om de kat vast te houden

Slechts in uitzonderlijke gevallen pakken we de kat bij het nekvel vast

angst bij katten

Read full article...

Zelf snacks maken voor uw hond (of kat)!

2 jaar ago · · 0 comments · Katten, Voeding ·, ,

Tractaties en snacks voor je hond bestaan er in allerlei soorten en maten. Heel populair de laatste tijd zijn de gedroogde snacks. Gedroogde snacks zijn stukjes vlees, fruit, groente, vis etc die worden gedroogd tot ware snoepjes. Je kunt dit in de oven doen op een temperatuur van 50-60°C, maar er bestaan ook speciale droogmachines. Deze machines zijn op de markt gekomen voor bijvoorbeeld rugzaktoeristen die geen eten mee kunnen nemen wat bederft.
Je kunt de snacks maken met bijvoorbeeld runderhart blokjes van Carnibest. Doe de runderhartblokjes half bevroren in de droger, na 8 uur in een droogmachine zijn ze helemaal klaar. Bewaar ze in een koekblik of pot met wat rijst. Mocht je twijfelen of je snacks wel lang genoeg gedroogd zijn, bewaar ze dan in de diepvriezer

Meer info over snacks drogen:

voedseldroger.nl

 

Read full article...

Met uw kat naar de dierenarts?

2 jaar ago · · 0 comments · Katten ·,

Tips voor een stressvrije reis:

Een trip naar de dierenarts is meer stresserend voor honden dan voor katten.Enkele tips om het bezoek aan de dierenarts aangenamer te maken!

Koop een degelijke transportkooi!

 • Kooitjes die bovenaan opengaan zijn handiger om uw kat erin te plaatsen
 • Stevige kooien zijn goed uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten na het onderzoek van de kat.

Zet de kooi in de huiskamer en oefen thuis!

 • Zet de kooi meerdere dagen in de kamer zodat uw kat eraan went.
 • Leg snoepjes, dekentjes en klerenvan de eigenaar in het kooitje voor een vertrouwd gevoel.
 • Beloon uw kat met uw stem en met snoepjes als ze vanzelf in de kooi gaat.
 • Laat uw kat thuis op haar eigen tempo weer uit de transportkooi komen.

 Hoe vervoert u de kat in de auto?

 • Vervoer nooit de kat los in de auto; het gaat ook om uw veiligheid!
 • Feliway spuiten in de kooi kan helpen om uw kat rustig te houden tijdens vervoer
 • Leg een handdoek of een dekentje over de kooi
 • Neem uw kat eens vaker mee in de auto zodat ze eraan went.
 • Vervoer uw kat met een lege maag. Een volle maag is lastig bij wagenziekte.
 • Beloon uw kat na de uitstap met positieve aandacht en snoepjes!

 

Bij de dierenarts!

 • Zet uw kat in de wachtkamer niet op de grond, wel op een stoel of op de bank.
 • Is uw kat heel erg angstig, laat ze dan eventueel in de auto wachten tot het uw beurt is
 • Praat zachtjes tegen uw kat, maar u hoeft niet te fluisteren

Read full article...

Moet ik mijn kat chippen

2 jaar ago · · 0 comments · Katten ·

Regelmatig brengen mensen een aangereden kat binnen. De kat is gewond, de eigenaar is niet gekend. Wat moeten we doen met de kat, wie betaalt de verzorging, wie beslist over al/niet euthanasie? De politie vindt een dode kat langs de weg, van wie is ze?

Mensen vragen mij regelmatig of het verplicht is om hun kat te laten chippen, zoals bij een hond. En of dat dan geen pijn doet?

Vroeger deden mensen hun kat een bandje om, om te laten zien dat de kat een eigenaar had. Vaak werd aan dat bandje ook een medaille vastgemaakt of een plaatje met de naam van de eigenaar erop. Echter, de wat aktievere katten slaagden er regelmatig in om zich uit het bandje te wurmen, het naamplaatje te verliezen of nog erger te blijven hangen met bandje en al

Wat is een microchip?

Een chip is een klein stukje metaal ter grootte van een rijstekorrel. Op deze chip staat een nummer geprogrammeerd. Dat nummer kan iedereen aflezen die een chiplezer heeft. Meestal is dat de dierenarts, de politie en het asiel of de kattenopvang. Het nummer van de chip wordt gelinkt aan uw kat via een formulier dat we invullen. Dit formulier wordt naar Brussel gestuurd, waarna het nummer van uw kat, zijn naam en uw gegevens in een databank terechtkomen. Als uw kat later verloren raakt, tikken we het nummer in op de site van id-chips. Automatisch verschijnt dan de naam en gegevens van de eigenaar.

De chip wordt ingebracht onder de huid met een naald, meestal tussen de schouderbladen. Dit duurt slechts een minuut en is eigenlijk zo goed als pijnloos. Omdat de chip los onder de huid zit, kunt u hem soms voelen. Het kan gebeuren dat de chip zich iets verplaatst tijdens het leven van de kat. Maar dat weten we, we zullen dan ook de volledige kat afzoeken met de chiplezer als we een chip van een verloren kat niet direct vinden.

Read full article...

Most commented news

Gezondheidtips voor uw dier

Goede voeding is nodig voor het lichaam om zichzelf te onderhouden en bestand te zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen van slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de afvalstoffen op den duur ziekte veroorzaken. Voedingsadvies is heel individueel; ieder dier reageert anders op een bepaald voer. Ieder gezin heeft zijn eigen manier van omgaan met hun dier. We nemen graag de tijd om te bespreken welke voeding het meest geschikt is voor uw dier in uw specifieke situatie.

Onze praktijk

Heeft u een vraag?

Elke werkdag is er een spreekuur van 19:00 tot 20:00. Bent u ongerust over uw dier? Weet u niet of u kunt wachten tot het spreekuur of beter direct komt? Wilt u nu voer komen ophalen? Aarzel dan niet om ons te contacteren,

Your message has been sent successfully. Thank you!

Of bel ons: 0495 530 533