In 10 jaar is er veel veranderd!

In 10 jaar is er veel veranderd!
– Ook in het houden van dieren –

De laatste 10 jaar is de wereld spectaculair veranderd. En ook al sta je er niet vaak bij stil: ook in de huisdierensector is het denken geëvolueerd. Ik merk die nieuwe manier van denken dagelijks in de praktijk. En het doet me goed dat mensen anders omgaan met dieren dan pakweg 10 jaar geleden.
Vroeger hadden mensen een kat en die liep buiten en soms verdween ze, dat was normaal. Mensen hadden een hond en die sleet zijn dagen in een ren in de tuin of op het erf. Of ze haalden op zaterdag een konijn voor de kinderen en die zat eenzaam zijn hele leven in het hok in de tuin.
Mensen willen nog steeds een dier, gelukkig maar. Maar er is veel meer kennis over goede voeding, over wat dieren nodig hebben om zich prettig te voelen, over gedrag en training en we weten dat dieren, net als mensen, emoties kunnen hebben. Daarom willen we dingen nu anders doen. Beter, met meer oog voor het welzijn van het dier. En als eigenaar willen we ook meer (be-)leven met ons dier. Een dier hebben is een hobby op zich geworden! Het is genieten van elkaars gezelschap!
Lees meer over: “Zo doen we dat nu”

http://licg.magg-e.com/zo-doen-we-dat-nu

Maar hoe doe je dat nu precies: genieten van je hond, kat of konijn? Hoe kun je ze trainen? Wat voor leuke dingen kun je met ze doen? Welke spullen heb je daarvoor nodig? Waar ga je naartoe om het aan te leren?.

Dit zijn allemaal vragen die baasjes dagelijks aan mij stellen. Mensen die een pup kopen vragen aan mij of ze met de hond mogen gaan hardlopen. Of iets anders doen om zijn energie te kanaliseren. Mensen die een kat adopteren, willen hun kitten binnenhouden en vragen me hoe ze hun huis kat-vriendelijk kunnen inrichten.

De komende weken wil ik jullie laten kennismaken met leuke nieuwe dingen die je met je huisdier kunt doen. Laten we het maar noemen:
” Doen met je Dier!”

Bekijk hier een video over hoe je je hond laat werken:

Hopelijk zijn jullie zo enthousiast dat we dit najaar een instructeur kunnen uitnodigen om een workshop te geven waar jij met je dier aan kunt deelnemen. Dit najaar vieren we:
“10 jaar DAP Klein Veerle”,
dat vraagt natuurlijk om een evenement!
Ik ben benieuwd naar jullie reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per telefoon, mail of online afspraak

Je kunt hier een afspraak maken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.