Maak nu uw afspraak!

U wenst een afspraak te maken voor om . Gelieve de volgende gegevens in te vullen:

Uw aanvraag werd ingediend - bedankt!

Welkom bij Dierenartspraktijk Klein Veerle

Dierenartspraktijk Klein Veerle is een praktijk voor gezelschapsdieren te Brecht. In de praktijk staan kwaliteitsvolle diergeneeskunde met aandacht voor preventie, liefdevolle zorgen en een aanpak op maat centraal.

bel ons: 0495 530 533

Archives by Category: Onze kliniek

Is castratie de oplossing voor uw reu?

8 maanden ago · · 0 comments · Honden, Onze kliniek

Veel mensen kiezen heel bewust het geslacht van hun pup. Ze willen het liefst een reu omdat ze een stoere en stevige hond willen. Reuen hebben echter regelmatig last van hun hormonen waardoor ze ongewenst gedrag vertonen als dominantie, hypersexualiteit (rijden op de benen), vluchtgedrag (graag op stap gaan) en markeren met urine.
De oplossing die dan vaak voorgesteld wordt is castratie. Bij chirurgische castratie worden de testikels weggenomen en dit is onomkeerbaar. Het alternatief is castratie met een implantaat. Dit is een tijdelijke methode: met een implantaat zien we hetzelfde effect als bij een chirurgische castratie, echter slechts voor 6 maand of een jaar. Deze tijdelijke castratie is ook een soort test om na te gaan hoe de hond zich zou gedragen na castratie. Na 6 maand of een jaar (afhankelijk van het implantaat), kunt u ervoor kiezen niets te doen, het implantaat te herhalen of over te gaan tot definitieve castratie.
Castreren met een implantaat kan gewoon tijdens het spreekuur, de hond moet niet onder narcose.

http://files.m16.mailplus.nl/user31300107/63927/Castration_Triptyque_NL.pdf

Read full article...

Dodelijke ziekte bij konijnen!

9 maanden ago · · 0 comments · konijnen, Onze kliniek

Beste konijnen-baasjes,
Misschien heeft u het al vernomen via tv, radio of facebook: er is een nieuwe ziekte bij konijnen in Nederland. Meestal zien we dat ziekte’s zich niet aan landsgrenzen houden, dus mogelijk duikt de ziekte de komende dagen ook bij ons op.
Het gaat om een variant van RHD. Men noemt het RHD-2. Als uw konijn geënt is, is hij dat enkel voor Myxomatose en RHD-1. Dus niet voor deze ziekte.
De preciese manier van overdracht is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk spelen wilde konijnen een rol.
Het virus is zeer besmettelijk. Dus neem vast de nodige voorzorgsmaatregelen:
– geef nu geen gras/kruiden die u plukt waar wilde konijnen komen.
– geef groenten/fruit uit de winkel. Appel en witloof zijn veilig, goedkoop en lekker voor konijnen
– Kom niet met dezelfde schoenen bij uw konijnen waarmee u gaan wandelen bent in het bos of de wei.
– Vermijd rechtstreeks contact van uw konijn met wilde konijnen.

Meer info via deze link:

http://www.diergeneeskunde.nl/nieuws/2015/12/08/sterfte-onder-konijnen-door-vhd/

De ziekte kan niet behandeld worden, er is op dit moment geen vaccin beschikbaar. We kunnen enkel proberen de besmetting te voorkomen! Geen paniek, wel voorzichtig zijn!

Read full article...

Automaat met dierenvoeding

1 jaar ago · · Reacties uitgeschakeld voor Automaat met dierenvoeding · Onze kliniek, Voeding

De automaat staat er!
Het huisje heeft nog een likje verf nodig, maar daarvoor moet het eerst wat droger en warmer worden! Maar wat is de bedoeling? Misschien kan ik daar het best op antwoorden door de vaakst gestelde vragen weer te geven!

Is het een broodautomaat?
Nee, dat is het niet. Het is een automaat met dierenvoeding en meer bepaald honden- en kattenbrokken van het merk Dog Lover’s Gold en Cat Lover’s Gold. Deze brokken zijn al een tijdje beschikbaar in de praktijk.

Waarom kies je voor deze brokken?
Het zijn graanloze brokken (enkel glutenvrije bruine rijst) op basis van kippenmeel, lamsmeel, zalm en eieren. Dog- en Cat Lover’s Gold is  een kwaliteitsproduct maar het is toch een vrij goedkope brok. De producent heeft een ecologische visie en het bedrijf doet weinig aan marketing: er zijn amper folders en stalen van en de brok is verpakt in een papieren zak. Het aantal soorten en verpakkingen is beperkt wat ook weer de prijs drukt. In de brok zitten geen vulstoffen waardoor de hoeveelheid ontlasting minder is dan bij andere brokken.

Waarom zijn er twee lege vakken?
De bedoeling van de lege vakken onderaan is om er bestellingen in klaar te leggen. Stel: u bent klant in de praktijk en u wil een product tegen de teken op uw hond. Bel of stuur een berichtje. Ik ken uw hond en zijn gevoeligheden, ik kan het gewicht van uw hond in de computer opzoeken en zo het meest geschikte product aanbevelen. Ik leg het dan klaar in de automaat en geef de prijs in. Ik stuur een berichtje in welk vak uw bestelling klaarligt en u kunt het ophalen wanneer het u uitkomt. Betalen kan met bancontact.

Kan er Carnibest in klaargelegd worden?
Ja en nee. Er zit geen koeling in dus de Carnibest wordt niet gekoeld of bevroren. Anderszijds heb ik wel bakken in piepschuim die in de vakken passen, eventueel met een koelblokje erin. Afhankelijk van het weer blijft de Carnibest wel enige tijd bevroren in zo’n bak. De capaciteit van zo’n bak is wel beperkt, maar voor kleine bestellingen kan het dus wel! Graag wel de bakken terugzetten in de automaat.

Uiteraard kunt u ook gewoon binnenkomen in de praktijk zoals u gewend was, altijd wel zo gezellig!

Read full article...

‘Less stress’ als uw hond naar de dierenarts gaat:

2 jaar ago · · 0 comments · Honden, Onze kliniek

Wat u kunt doen voor uw hond:

  • Kom met de pup een keer op het spreekuur. Het is best spannend voor uw pup, maar het hoort bij de socialisatie.
  • Uw hond mag na het onderzoek en behandeling gerust even loslopen in de praktijk om wat te snuffelen. Sommige honden vinden het fijner om stilletjes te observeren, leg hem dan even met de korte lijn vast aan de haak, zodat hij veilig kan neerliggen. Liever geen uittrekbare lijnen, die maken een hoop kabaal en geven ook alleen maar de ‘illusie’ van vrijheid.
  • Zijn jullie met meer personen thuis, laat dan diegenen komen naar wie de hond het best luistert.
  • Jouw houding kan de hond rustig maken of juist meer stress bezorgen Praat rustig en overtuigd tegen uw hond. Het heeft geen zin om commando’s voor uw hond aanhoudend te herhalen in de praktijk. Uw hond is super opgewonden en kan nu gewoon niet goed luisteren.
  • Kom met een hongerige hond. Wij geven graag een snoepje of een snack en alles smaakt beter als je honger hebt. En geloof maar dat hij het nog zal weten de volgende keer.
  • Sorry dat wij soms een iets minder gezonde maar superlekkere snoep geven als beloning. Jouw kind vindt een lolly ook leuker dan een wortel…
  • Vindt je hond het te spannend om in de wachtkamer te zitten, blijf dan lekker op het bankje zitten buiten of laat uw hond via de zijdeur rechtstreeks van de auto binnen in de praktijk. U kunt ook steeds via de zijdeur naar buiten gaan.
  • Feromonen en aromatherapie kunnen uw hond helpen om beter te kunnen omgaan met stress. – NIEUW: In de wachtruimte liggen bandana’s om essentiële oliën (HARMONY) op te sprayen. Doe dit als u binnenkomt en laat de essentiële oliën uw hond rustig maken.
    Wat wij doen voor uw hond:
  • Honden die echt niet graag op de tafel zitten, onderzoeken en behandelen wij op de grond. Houdt u de hond liever in de armen voor het prikje? Prima toch! En geen schrik: wij prikken niet in uw handen hoor!
  • Is uw hond panisch voor naalden? Dat kan! Bij vaccinaties kunnen we werken met een kittennaaldje. Dat is een heel klein en dun naaldje zodat uw hond niet eens weet dat het prikje al achter de rug is.
  • Moet uw hond even in slaap gedaan worden voor een kleine ingreep? Blijf dan bij hem tot hij slaapt. We plannen één ingreep per ochtend, zodat uw hond ineens aan de beurt is. Meteen als u aankomt in de praktijk, wegen we de hond en dienen we het narcosemiddel toe. Samen met de hond gaat u dan even in de wachtzaal zitten. De hond vindt het wel ok en valt rustig in slaap. Wij voeren de ingreep onmiddellijk uit en uw hond wordt wakker in onze verwarmde en rustige recovery. Rond de middag kunt u uw vriendje alweer komen ophalen.

Read full article...

Most commented news

Gezondheidtips voor uw dier

Goede voeding is nodig voor het lichaam om zichzelf te onderhouden en bestand te zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen van slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de afvalstoffen op den duur ziekte veroorzaken. Voedingsadvies is heel individueel; ieder dier reageert anders op een bepaald voer. Ieder gezin heeft zijn eigen manier van omgaan met hun dier. We nemen graag de tijd om te bespreken welke voeding het meest geschikt is voor uw dier in uw specifieke situatie.

Onze praktijk

Heeft u een vraag?

Elke werkdag is er een spreekuur van 19:00 tot 20:00. Bent u ongerust over uw dier? Weet u niet of u kunt wachten tot het spreekuur of beter direct komt? Wilt u nu voer komen ophalen? Aarzel dan niet om ons te contacteren,

Your message has been sent successfully. Thank you!

Of bel ons: 0495 530 533