‘Less stress’ als uw hond naar de dierenarts gaat:

Wat u kunt doen voor uw hond:

  • Kom met de pup een keer op het spreekuur. Het is best spannend voor uw pup, maar het hoort bij de socialisatie.
  • Uw hond mag na het onderzoek en behandeling gerust even loslopen in de praktijk om wat te snuffelen. Sommige honden vinden het fijner om stilletjes te observeren, leg hem dan even met de korte lijn vast aan de haak, zodat hij veilig kan neerliggen. Liever geen uittrekbare lijnen, die maken een hoop kabaal en geven ook alleen maar de ‘illusie’ van vrijheid.
  • Zijn jullie met meer personen thuis, laat dan diegenen komen naar wie de hond het best luistert.
  • Jouw houding kan de hond rustig maken of juist meer stress bezorgen Praat rustig en overtuigd tegen uw hond. Het heeft geen zin om commando’s voor uw hond aanhoudend te herhalen in de praktijk. Uw hond is super opgewonden en kan nu gewoon niet goed luisteren.
  • Kom met een hongerige hond. Wij geven graag een snoepje of een snack en alles smaakt beter als je honger hebt. En geloof maar dat hij het nog zal weten de volgende keer.
  • Sorry dat wij soms een iets minder gezonde maar superlekkere snoep geven als beloning. Jouw kind vindt een lolly ook leuker dan een wortel…
  • Vindt je hond het te spannend om in de wachtkamer te zitten, blijf dan lekker op het bankje zitten buiten of laat uw hond via de zijdeur rechtstreeks van de auto binnen in de praktijk. U kunt ook steeds via de zijdeur naar buiten gaan.
  • Feromonen en aromatherapie kunnen uw hond helpen om beter te kunnen omgaan met stress. – NIEUW: In de wachtruimte liggen bandana’s om essentiële oliën (HARMONY) op te sprayen. Doe dit als u binnenkomt en laat de essentiële oliën uw hond rustig maken.
    Wat wij doen voor uw hond:
  • Honden die echt niet graag op de tafel zitten, onderzoeken en behandelen wij op de grond. Houdt u de hond liever in de armen voor het prikje? Prima toch! En geen schrik: wij prikken niet in uw handen hoor!
  • Is uw hond panisch voor naalden? Dat kan! Bij vaccinaties kunnen we werken met een kittennaaldje. Dat is een heel klein en dun naaldje zodat uw hond niet eens weet dat het prikje al achter de rug is.
  • Moet uw hond even in slaap gedaan worden voor een kleine ingreep? Blijf dan bij hem tot hij slaapt. We plannen één ingreep per ochtend, zodat uw hond ineens aan de beurt is. Meteen als u aankomt in de praktijk, wegen we de hond en dienen we het narcosemiddel toe. Samen met de hond gaat u dan even in de wachtzaal zitten. De hond vindt het wel ok en valt rustig in slaap. Wij voeren de ingreep onmiddellijk uit en uw hond wordt wakker in onze verwarmde en rustige recovery. Rond de middag kunt u uw vriendje alweer komen ophalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Per telefoon, mail of online afspraak

Je kunt hier een afspraak maken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.