Maak nu uw afspraak!

U wenst een afspraak te maken voor om . Gelieve de volgende gegevens in te vullen:

Uw aanvraag werd ingediend - bedankt!

Welkom bij Dierenartspraktijk Klein Veerle

Dierenartspraktijk Klein Veerle is een praktijk voor gezelschapsdieren te Brecht. In de praktijk staan kwaliteitsvolle diergeneeskunde met aandacht voor preventie, liefdevolle zorgen en een aanpak op maat centraal.

bel ons: 0495 530 533

Archives by Category: konijnen

Dodelijke ziekte bij konijnen!

12 maanden ago · · 0 comments · konijnen, Onze kliniek

Beste konijnen-baasjes,
Misschien heeft u het al vernomen via tv, radio of facebook: er is een nieuwe ziekte bij konijnen in Nederland. Meestal zien we dat ziekte’s zich niet aan landsgrenzen houden, dus mogelijk duikt de ziekte de komende dagen ook bij ons op.
Het gaat om een variant van RHD. Men noemt het RHD-2. Als uw konijn geënt is, is hij dat enkel voor Myxomatose en RHD-1. Dus niet voor deze ziekte.
De preciese manier van overdracht is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk spelen wilde konijnen een rol.
Het virus is zeer besmettelijk. Dus neem vast de nodige voorzorgsmaatregelen:
– geef nu geen gras/kruiden die u plukt waar wilde konijnen komen.
– geef groenten/fruit uit de winkel. Appel en witloof zijn veilig, goedkoop en lekker voor konijnen
– Kom niet met dezelfde schoenen bij uw konijnen waarmee u gaan wandelen bent in het bos of de wei.
– Vermijd rechtstreeks contact van uw konijn met wilde konijnen.

Meer info via deze link:

http://www.diergeneeskunde.nl/nieuws/2015/12/08/sterfte-onder-konijnen-door-vhd/

De ziekte kan niet behandeld worden, er is op dit moment geen vaccin beschikbaar. We kunnen enkel proberen de besmetting te voorkomen! Geen paniek, wel voorzichtig zijn!

Read full article...

In 10 jaar is er veel veranderd!

2 jaar ago · · 0 comments · Honden, Katten, konijnen

In 10 jaar is er veel veranderd!
– Ook in het houden van dieren –

De laatste 10 jaar is de wereld spectaculair veranderd. En ook al sta je er niet vaak bij stil: ook in de huisdierensector is het denken geëvolueerd. Ik merk die nieuwe manier van denken dagelijks in de praktijk. En het doet me goed dat mensen anders omgaan met dieren dan pakweg 10 jaar geleden.
Vroeger hadden mensen een kat en die liep buiten en soms verdween ze, dat was normaal. Mensen hadden een hond en die sleet zijn dagen in een ren in de tuin of op het erf. Of ze haalden op zaterdag een konijn voor de kinderen en die zat eenzaam zijn hele leven in het hok in de tuin.
Mensen willen nog steeds een dier, gelukkig maar. Maar er is veel meer kennis over goede voeding, over wat dieren nodig hebben om zich prettig te voelen, over gedrag en training en we weten dat dieren, net als mensen, emoties kunnen hebben. Daarom willen we dingen nu anders doen. Beter, met meer oog voor het welzijn van het dier. En als eigenaar willen we ook meer (be-)leven met ons dier. Een dier hebben is een hobby op zich geworden! Het is genieten van elkaars gezelschap!
Lees meer over: “Zo doen we dat nu”

http://licg.magg-e.com/zo-doen-we-dat-nu

Maar hoe doe je dat nu precies: genieten van je hond, kat of konijn? Hoe kun je ze trainen? Wat voor leuke dingen kun je met ze doen? Welke spullen heb je daarvoor nodig? Waar ga je naartoe om het aan te leren?.

Dit zijn allemaal vragen die baasjes dagelijks aan mij stellen. Mensen die een pup kopen vragen aan mij of ze met de hond mogen gaan hardlopen. Of iets anders doen om zijn energie te kanaliseren. Mensen die een kat adopteren, willen hun kitten binnenhouden en vragen me hoe ze hun huis kat-vriendelijk kunnen inrichten.

De komende weken wil ik jullie laten kennismaken met leuke nieuwe dingen die je met je huisdier kunt doen. Laten we het maar noemen:
” Doen met je Dier!”

Bekijk hier een video over hoe je je hond laat werken:

Hopelijk zijn jullie zo enthousiast dat we dit najaar een instructeur kunnen uitnodigen om een workshop te geven waar jij met je dier aan kunt deelnemen. Dit najaar vieren we:
“10 jaar DAP Klein Veerle”,
dat vraagt natuurlijk om een evenement!
Ik ben benieuwd naar jullie reactie!

Read full article...

Most commented news

Gezondheidtips voor uw dier

Goede voeding is nodig voor het lichaam om zichzelf te onderhouden en bestand te zijn tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Als het lichaam overbelast wordt met afvalstoffen van slechte voeding, kan het niet goed functioneren en zullen de afvalstoffen op den duur ziekte veroorzaken. Voedingsadvies is heel individueel; ieder dier reageert anders op een bepaald voer. Ieder gezin heeft zijn eigen manier van omgaan met hun dier. We nemen graag de tijd om te bespreken welke voeding het meest geschikt is voor uw dier in uw specifieke situatie.

Onze praktijk

Heeft u een vraag?

Elke werkdag is er een spreekuur van 19:00 tot 20:00. Bent u ongerust over uw dier? Weet u niet of u kunt wachten tot het spreekuur of beter direct komt? Wilt u nu voer komen ophalen? Aarzel dan niet om ons te contacteren,

Your message has been sent successfully. Thank you!

Of bel ons: 0495 530 533